lekkers

inktvispasta met groene asperges en gerookte zalm:
voor 4 personen:

  • 1 bundeltje groene asperges
  • 400g inktvispasta
  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 2dl room
  • enkele saffraandraadjes
  • enkele takjes dille
  • peper en zout
Maak de asperges schoon, kook ze beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken.
Kook de pasta al dente en snijdt intussen de zalm in reepjes.
Verwarm de room met de saffraandraadjes en wat peper en laat tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en meng de zalm onder de saus.
Meng de pasta door de saus en verdeel over de borden.
Schik de asperges op de pasta en werk af met takjes dille.

rabarbercrumble:

  • 6 rabarberstelen, geschild, in stukjes van 1cm
  • 2 -3 el suiker
  • 100g echte boter
  • 140g bloem
  • 1tl bakpoeder
  • 6 el rietsuiker voor de crumblelaag
  • amandelschilfers
Maak eerst het crumbledeeg: wrijf met je handen de bloem door de boter, niet te fijn. Schep de suiker door het mengsel en zet in de koelkast.
Verwarm de over op 200°
Doe de rabarber in de overschaal (ik stoof eerst even op met sap van 1/2 appelsien en enkele schepjes suiker) en bestrooi met maizena om het vocht wat in te dikken.
Verdeel het deeg over de rabarber, werk af met amandelschilfers en zet 35' in de oven. Crumble nog warm serveren!!

Castellina met spinazie, mascarpone en amandelschilfers:


  • verse spinazie (250g) waarvan na het aanstoven slecht een klein hoopje overblijft.
  • 300 g pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl olijfolie
  • 1/4 koffielepel nootmuskaat
  • 2 dl room
  • 250g mascarpone
  • 50g amandelschilfers
  • peper en zout
Kook de pasta al dente, giet af en laat uitlekken. Was de spinazie (de meeste is gewassen als je hem vers voorverpakt koopt). Pluk je hem in de tuin, dan raadt ik u aan hem meermaals te spoelen.
Doe de spinazie in een grote pot en laat 5 minuutjes aanstoven met wat olijfolie. Dan laten uitlekken en fijn snijden.
Pel de knofloop en hak fijn. Verhit 1el olijfolie en bak de knoflook tot hij zacht is. Meng er dan de nootmuskaat, room en mascarpone onder en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus even opkomen (juist tot voor het kookpunt) en voeg dan de spinazie toe.
Rooster de amandelschilfers. Meng dan de pasta door de spinaziesaus en breng eventueel nog op smaak.
Werk af met de amandelschilfers

2 opmerkingen:

  1. Gisteren heb ik de rabarbercrumble gemaakt. Was inderdaad erg lekker ! Ik heb amandelpoeder gebruikt omdat ik geen amandelschilfers had. Alleen wist ik niet goed hoeveel maïzena erin moest en of je dat moest mengen of niet ?
    Bedankt dat je dit receptje wou delen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En eh... die theelepel bakpoeder heb ik de vorige keer blijkbaar over het hoofd gezien en er dus niet in gedaan. Maar waar en wanneer voeg je die eraan toe ? Die staat nergens in de bereiding vermeld, maar wel in de benodigdheden.

    BeantwoordenVerwijderen