Na een weekje genieten in de Provence..sinds gisteren terug in ons Belgenlandje! De zon hebben we, zoals beoofd, wel meegebracht. En om in Zuiderse sferen te blijven een kookprojectje met provençaalse toets: Schelvis met provençaalse groentjes en nieuwe aardappeltjes.
Benodigdheden:
* 1 courgette
* 4 grote rijpe tomaten
* 1/2 aubergine
* 1 paprika (rode of gele)
* 3 teentjes knofloop
* 1 sjalot
* 1 kg visfilet (kan met allerlei soorten witvis, beetje budgetvriendelijk koken = seizoensgebonden)
* 1 kg aardappeltjes nieuwe (uit onze tuin)
* olijfolie
Begin met het schillen en goed spoelen van de nieuwe aardappeltjes en laat deze goed koken (niet tot prut). Daarna de groentjes in fijne stukjes. Stoof eerst de sjalot en de look aan in olijfolie, dan de tomaten en daarna de rest van de groentjes. Laat goed sudderen. Kruid af met provencaalse kruiden (kruidentuiltje kan je zo kopen, maar vers kan ook: marjolijn, tijm, oregano, peper, zout, salie). Een beetje afhankelijk van de tomaten, kan het nodig zijn een eetlepel ketchup toe te voegen.
giet dan de aardappelen af en laat ze even staan. Bak nu de vis: in boter met citroensap. Goed kruiden met peper en zout.
Serveer de provençale niet te heet...
Smakelijk!
Dat klinkt helemaal niet verkeerd !
BeantwoordenVerwijderenjaaa, dat ziet eruit om eens te proberen. mmmm
BeantwoordenVerwijderenBen net bezig met mijn weekmenu ...
BeantwoordenVerwijderenGa jouw recept ook inplannen ...
Lijkt me heerlijk ...
Fijne maandag .... groetssssss Gerd@