donderdag 7 juni 2012

Geluksweekje??

Alhoewel het in ons Belgenlandje altijd wel een gokje is om veel zomerkledij in huis te halen (hier is net een wolkbreuk gepasseerd), heb ik toch de garderobe van ons meisje wat uitgebreid met enkele shortjes. Het patroontje komt uit de Ottobre 6/11 en het is het patroon van een wijde short, zo eentje die je in de wintermaanden over een kousebroekje kan trekken. Ze dient vervaardigd te worden uit corduroy, wat tot dusver voor mij latijn is, maar ik weet wel dat dat een beetje meerekt. Toch wou ik het proberen in katoen, met een kleine aanpassing: ik zette er geen rits in, maar deed wel de plooikes en al! En ik werkte af met een tailleband ipv met een lusjesband.
Aan het eerste exemplaartje heb ik even gezwoegd...ik wou ze dan ook graag echt perfect afwerken..en om op veilig te spelen, maakte ik ze in blauw met sterretjeststof. Zodoende kon ik ze eventueel verkleinen voor onze broereman...maar 't was niet nodig...
Dus meteen nog 2 exemplaartjes bijgemaakt en die gingen behoorlijk vlotjes!
De stofjes komen allemaal van onlinestoffen, met uitzondering van de gebloemde stof, die is van Veritas en de ballonnetjesstof (Japanese 40's) is een koopje van ebay!
En over dat laatste stofje wil ik het nog even hebben: ik deed dus enkele weken terug een bod op een stofje voor 1,99 euro...het was een couponneke van 1m x 1,5m. Vorige week bleek ik de enige bieder en heb ik het stofje dus voor iets meer dan 2 euro aangekocht (verzending). Mooi dat het was!...en wat een kwaliteitskatoen. Echt...ik was zo blij!! Toen ik het stofje voelde, wou ik er zelf een rokje van...dus meteen aan het knippen...maar ik had nog serieus wat over aan de zijkant...en ik vind dat dan echt zo zonde...dus meteen het patroontje erbij waar ik mee bezig was voor de shortjes..en ik kreeg er toch wel nog een short uit! Mijn geluk van dat 'goedkope' stofke kon dus niet op!

En zo leek het deze week een beetje mijn 'lucky week'...ze begon nochtans niet zo spetterend...
U vraagt zich misschien af hoe het komt dat ik zoveel aan de slag kan met mijn stikmachien? Ik liet 2 weken geleden mijn amandelen verwijderen...maandag mag ik terug aan de slag...maar om te stikken moet ge niet praten hé...en bloggen kan ook al zonder stem :)
Zoals ik al zei, een fout begin van de week, want ik kreeg een bloeding, die gelukkig na 2,5 uur ophield! Maar op maandag wou ik sandaaltjes kopen van TEVA, die ik in de AS had zien staan, maar er niet meer in mijn maat waren. Ik leef op grote voet, weet u, een 42! Dus op de website gekeken en daar was een actie voor mijn sandaaltjes 30 euro ipv 79,99 euro...als ik ze in blauw kocht! Geen probleem...blauw is wel mijn kleur, zeker als ik mij meer dan de helft voordeel doe!

Dan het nieuws dat ik mijn stofke had gewonnen en vandaag ging ik om een nieuw tafelkleed...Ik kocht eentje op rol van Lola. Maar omdat ik het laatste op de rol kocht, kreeg ik 15 % korting. Whoehoe...Misschien moet ik eens op de lotto spelen??? Aanschouw hier mijn nieuw tafelkleedje, samen met de eerste versgeplukte aardbeitjes uit onze tuin!!

6 opmerkingen:

 1. My Goodness... ik zou op zeker een lot halen ja, je weet maar nooit ;-)
  Die broekjes zijn leuk en lijken me heel gemakkelijk voor de snikhete zomer die wij vast en zeker gaan krijgen (nou snikheet hoeft ook niet maar wel een beetje...toch). Dat stofje, whoehaaaaaa geweldig verhaal!
  En toch ook fijn om dat horen dat je bloeding na 2,5 uur AL (duhuh) over was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yep, was geen lachertje.. maar de rest van de week heeft dat doen vergeten, hoor...

   Verwijderen
 2. Hou het vast, dat geluk ! Toffe broekskes, enne corduroy, wij Belgen noemen dat 'floer' of 'velours', de echte naam is ribfluweel.
  Liefs,CarlaK

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, geluk moet je afdwingen, dus stante pede naar de lottowinkel!

  BeantwoordenVerwijderen