zaterdag 2 juni 2012

allemaal rokjes n° 2

Gisteren kreeg ik weer ongelooflijke naaikriebels...en het mooie weer maakte dat ik me ineens zorgen begon te maken over het al dan niet voldoende hebben van zomerkledij voor onze kroost. Bij nadere inspectie van hun kast, bleek dat zus nog wel wat shortjes kan gebruiken. Ze heeft er slechts 1 meer van vorig jaar en de rest zijn knie -of kuitbroekjes. Maar een short is makkelijkst te maken uit tricot, hé...en ik vind of de tricot niet mooi of te duur... zou het ook lukken met katoen?
Allesinds deed ik wat ik zeker wel goed kan: rokjes maken met een tricotband bovenaan. Makkelijk te maken en te dragen: het werden weer gerecycleerde exemplaartjes:
*het groene is een soort linnen en is gemaakt van een tafelkleedje van de rommelmarkt. De groene boordstof had ik nog liggen.
*het blauwe is gemaakt van een lakenstofje van de rommelmarkt en de tricotband is gerecycleerd van een t-shirt van de papa.

En omdat mijn naaikriebeltjes dan nog niet over waren, heb ik deze ochtend alweer een tas gemaakt, deze keer voor de meter op school van mijn dochter: Ine. Ze mocht zelf kiezen welke kleurtint en koos oranje. Ik dus gisteren op zoek naar een leuk stofje en vond het bij guy. Het was de eerste keer dat ik in zijn naaicentrum was en ik werd overstelpt met goede adviezen (oa het boek van de kav voor handtassen) en vooral in de verleiding gebracht om veel zaken aan te kopen, want er was een ruime keuze in nieuwe stofjes naar mijn goesting en paspelband, maar ik kocht enkel wat ik nodig had: vlieseline, drukknopen en de bijhorende tang (wat een gerief!!), garen, het leuke stofje en was dan al genoeg centjes kwijt. Op een ruim uurtje was ze klaar en ik hoop dat ze ze mooi gaat vinden!


En verder kreeg ik dan ook nog eens ongelooflijke bakkriebels, waardoor ik gisteren ook nog een citroencake heb gebakken uit Libelle's bakboek. Het was de eerste keer dat ik zoiets maakte, maar het resultaat was héél geslaagd. De cake was vanbinnen lekker sappig, zonder nog deegerig te zijn en was heel fris van smaak. Ik had ook nog de intentie van vandaag een flantaart te bakken, maar door het onverwachte mooie weer bleven we langer op het schoolfeest plakken en zal ik hem ofwel morgen klaarmaken ofwel eens deze week ergens!

8 opmerkingen:

 1. Olala...wat een vlijtig vrouwtje zeg vandaag! Ik heb bitter weinig gedaan, beetje chillen, op 't gemak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat moet ook kunnen hé ;) Ik liet 2 weken geleden mijn amandelen verwijderen en heb echt bijna niks kunnen uitwreten. De plannen in het hoofd om vanalles te maken en te bakken, waren er wel, maar door de pijn en vermoeidheid ging het niet. Vanaf gisteren was ik eindelijk terug een beetje de oude en ben ik er dus weer volop ingevlogen!

   Verwijderen
 2. oh echt helemaal leuk !!
  Ik heb me bij je aangemeld als volger nr. 2. Zeg... daar moeten meer bij. Bij m'n volgende post zal ik ff je blog vermelden, zo van hier nog meer recyKleren.
  Dank voor je reactie op mijn blogje.
  Groetjes van Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mercikes Sylvia...dat is echt heel leuk. Ik doe mijn best, hé :) Volgende week ergens hoop ik een tas klaar te hebben voor een eerste GIVE AWAY...zo hoop ik toch ook wel wat volgertjes te lokken :)
   groetjes

   Verwijderen
  2. oh maar give aways helpen hoor, haha ! Mensen moeten even de weg vinden hè, soms kom je bij toeval op een leuk blog al doorklikkende.

   Verwijderen
 3. Hallo, ik vond je via Sylvia van Zaanse zolder, nu heb je al drie schapekes!Je maakt toffe dingen seg! Liefs,CarlaK

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey Ilse, ik vond je ook via Zaanse Zolder gevonden en inderdaad zoals zij zegt, je hebt een leuke blog, leuke naaiprojecten en dat bakken.. hmmm ziet er lekker uit.. ik ben onmiddellijk volger geworden..groetjes Lut

  BeantwoordenVerwijderen
 5. thanks, ik heb nu alles een beetje verdeeld, zodat al mijn culinaire uitspattingen apart kunnen nagelezen worden :)
  je hebt er ook een volgerke bij!

  BeantwoordenVerwijderen