zaterdag 30 juni 2012

Kookproject nr. 4

Vandaag eens iets anders...een dessertje:
Aardbeien met mascarponecréme en speculoos:
U hebt nodig:
  • 1 pak speculoos: neem goede, zoals Bastogne of Lotus.
  • 500g mascarpone
  • 2 eetlepels amaratto
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eitjes
  • 500g aardbeien
Begin met de speculoos: doe deze in een stevige pot en hak, duw of kneed fijn tot het kruimelig is (ik gebruik hiervoor gewoon mijn pureestamper). Splits 2 eitjes en houdt de eiwitten apart. Doe de dooiers bij de 500g mascarpone en meng. Meng er daarna de bloemsuiker, vanillesuiker en amaretto onder. Klop dan de eiwitten stijf en spatel onder het mascarponemengsel.
Snijdt je aardbeien in kleine stukjes.

Verdeel het speculooskruim over glaasjes of doorzichtige potjes. Ik neem ongeveer 2 eetlepels per potje. Doe daar 2 eetlepels van de mascarponecréme over en dan de aardbeien. Het is heerlijk, vind ik, als je er nog geroosterde amandeltjes overdoet, maat de kindjes hier houden daar niet zo van.

Het resultaat vanmiddag: alles was op! Ik heb gelukkig zo 2 potjes in de frigo laten staan, want ik kreeg op het verjaardagsfeest vanmiddag de kans niet.


4 opmerkingen:

  1. OOOhhhh dat lijkt me heerlijk die ga ik onthouden ... lekkere calorieen bom maar dat moet kunnen zo af en toe ...

    Fijne zondag ... groetssssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yum Yum!!!!

    Ik heb onze ruil op mijn blog gezet vandaag x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heel toffe en lekkere combinatie uit !! gaan we zeker eens proberen,fijne zondag !!

    BeantwoordenVerwijderen